www.kattendierenarts.be

EEN DIERENARTSENPRAKTIJK WAAR UW KAT KONING IS

Bereikbaar 24/7

na afspraak

0494/88.14.15

WERKWIJZE


1. Gezondheidsonderzoek


Helaas komen veel gedragsproblemen zeer vaak voort uit een gezondheidsprobleem. Denk maar hoe anders wij ons gedragen als we ons niet goed voelen. Daarom wordt elk gedragsconsult voorafgegaan aan een gezondheidscheck-up hier op de praktijk of bij de doorverwijzende dierenarts.


2. Gedragsconsult


Gedragsconsulten vinden in de meeste gevallen plaats op de praktijk. Hierbij is het voor mij als gedragstherapeut erg handig dat de eigenaar een plattegrond van zijn huis heeft getekend met daarop aangeduid waar de kat eet, drinkt, krabt, slaapt en plast. De eigenaars doen een uiteenzetting van het verhaal waarna ik een analyse maak van de oorzaak van het probleem en vervolgens jullie een oplossing bied. Hiermee gaat de eigenaar aan de slag. Na 1 maand herevalueer ik het gedragspatroon van de kat en stuur ik bij waar nodig. Intussentijd blijf ik beschikbaar voor allerhande vragen. Een gemiddeld gedragsconsult duurt 1-1,5 uur.


3. Moet de kat meekomen?


Ik vind het zeer fijn   als de kat bij een gedragsconsult aanwezig is maar het is geen absolute must daar ik heel veel info meekrijg van het verhaal van de eigenaar.  Tijdens het gedragsconsult kan de kat wel gewoon in de praktijk rondlopen. Dit maakt dat ik haar gedurende  minimum 1 uur bezig zie en veel kan te weten komen over de kat (kan ze moeilijk springen, gaat ze op de kattenbak, is ze heel schuchter of juist zelfverzekerd, etc.). Indien nodig kan de kat ook een gezondheidscheck-up krijgen wanneer dit nog niet bij de eigen dierenarts gebeurde.


Copyright @ All Rights Reserved