Pater Kenislaan 44, 2970 Schilde

KATTENDIERENARTS EN GEDRAGSTHERAPEUT

Een dierenartsenpraktijk waar uw kat koning is

"Katten hebben geen gedragsproblemen, ze hebben problemen met niet begrepen worden."

Kattengedragstherapie

nieuwsgierige kat

1. Kattengedragsproblemen

U kan bij mij als kattengedragstherapeut terecht voor allerhande gedragsproblemen. Veel voorkomende zaken zijn SPROEIEN, ONZINDELIJKHEID, AGRESSIE NAAR DE EIGENAAR OF NAAR ANDERE HUISGENOTEN, DEMENTIE,…

2. Gezondheidsonderzoek kat

Helaas komen veel gedragsproblemen zeer vaak voort uit een gezondheidsprobleem. Denk maar hoe anders wij ons gedragen als we ons niet goed voelen. Daarom wordt elk gedragsconsult voorafgegaan aan een gezondheidscheck-up hier op de praktijk door de gespecialiseerde kattendierenarts of bij de doorverwijzende dierenarts.

Dierenartsenpraktijk Schilde

3. Kattengedragsconsult

KattenGedragsconsulten vinden in de meeste gevallen plaats op de praktijk. Hierbij is het voor mij als kattengedragstherapeut erg handig dat de eigenaar een plattegrond van zijn huis heeft getekend met daarop aangeduid waar de kat eet, drinkt, krabt, slaapt en plast. Ook kan een filmpje van het huis heel wat extra informatie bieden. De eigenaars doen een uiteenzetting van het verhaal waarna ik een analyse maak van de oorzaak van het kattengedragsprobleem en vervolgens jullie een oplossing aanbied. Hiermee gaat de eigenaar aan de slag. Na 1 maand herevalueren we de kattengedragstherapie en stuur ik bij waar nodig. Intussentijd blijf ik beschikbaar voor allerhande vragen. Een gemiddeld gedragsconsult duurt 1-1,5 uur.

4. Moet de kat meekomen voor kattengedragstherapie?

Ik vind het zeer fijn als de kat bij een gedragsconsult aanwezig is maar het is geen absolute must daar ik heel veel info meekrijg van het verhaal van de eigenaar. Tijdens het gedragsconsult kan de kat wel gewoon in de praktijk rondlopen. Dit maakt dat ik haar gedurende minimum 1 uur bezig zie en veel kan te weten komen over de kat (kan ze moeilijk springen, gaat ze op de kattenbak, is ze heel schuchter of juist zelfverzekerd, etc.). Indien nodig kan de kat ook een gezondheidscheck-up krijgen wanneer dit nog niet bij de eigen dierenarts gebeurde.
kattengedragstherapeut

Online Bestellen

In het vak hieronder kan u een bestelling plaatsen voor voeding of medicatie. Medicatie kan enkel verkregen worden door eigenaars van katten die hier in behandeling zijn. Alle bestellingen worden dagelijks nagekeken en vervolgens ontvangt u een sms wanneer de bestelling voor u klaar staat. Zo hoeft u niet te wachten en kan u 24/24u je bestelling oppikken.

KATTENDIERENARTS en KATTENGEDRAGSTHERAPEUT

Gelieve voor gedragsconsultaties of een operatie telefonisch een afspraak te maken op 0494/88.14.15 Voor SPOED blijven wij telefonisch bereikbaar.