Vanaf 4 oktober 2022 verhuizen wij naar Turnhoutsebaan 380, 2970 Schilde

KATTENDIERENARTS en GEDRAGSTHERAPEUT

Waar uw kat koning is

"Katten hebben geen gedragsproblemen, ze hebben problemen met niet begrepen worden."
Slide Heading
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.
Click Here
Previous
Next

Kattengedragstherapie

Bruce

1. Kattengedragsproblemen

U kan bij ons als kattengedragstherapeut terecht voor allerhande gedragsproblemen. Veel voorkomende zaken zijn SPROEIEN, ONZINDELIJKHEID, AGRESSIE NAAR DE EIGENAAR OF NAAR ANDERE HUISGENOTEN, DEMENTIE,…

2. Gezondheidsonderzoek kat

Helaas komen veel gedragsproblemen zeer vaak voort uit een gezondheidsprobleem. Denk maar hoe anders wij ons gedragen als we ons niet goed voelen. Daarom wordt elk gedragsconsult voorafgegaan aan een gezondheidscheck-up hier op de praktijk door de gespecialiseerde kattendierenarts of bij de doorverwijzende dierenarts.

Dierenartsenpraktijk Schilde

3. Kattengedragsconsult

We houden onze gedragsconsulten steeds op de praktijk. Waarom? Een groot percentage van de gedragsproblemen heeft een medische oorzaak. Om dit uit te sluiten hebben we medische beeldapparatuur nodig op de praktijk. Ook zien we het kattengedrag graag in “normale omstandigheden”. Daarom werken wij voornamelijk met beeldmateriaal van de eigenaar. 

Voor een consult, stuurt de eigenaar een filmpje door van het huis met focus op krabpalen, slaapplaatsen, krablocaties en kattenbak. Ook mag er extra beeldmateriaal gestuurd van eventuele onderlinge confrontaties.

De eigenaars doen hier op de praktijk vervolgens een uiteenzetting van het verhaal waarna er een analyse wordt gemaakt van de oorzaak van het kattengedrags-probleem om zo jullie een oplossing aan te bieden. Hiermee gaat de eigenaar aan de slag. Na 1 maand herevalueren we de kattengedragstherapie en sturen we bij waar nodig. Intussentijd blijven we beschikbaar voor allerhande vragen. 

Een gemiddeld gedragsconsult duurt 1-1,5 uur.

4. Moet de kat meekomen voor kattengedragstherapie?

Het is zeer fijn als de kat bij een gedragsconsult aanwezig is maar het is geen absolute must voor bange katjes daar we heel veel info meekrijgen van het verhaal van de eigenaar. Tijdens het gedragsconsult kan de kat wel gewoon in de praktijk rondlopen. Dit maakt dat ik haar gedurende minimum 1 uur bezig zie en veel kan te weten komen over de kat (kan ze moeilijk springen, gaat ze op de kattenbak, is ze heel schuchter of juist zelfverzekerd, etc.). Indien nodig kan de kat ook een gezondheidscheck-up krijgen wanneer dit nog niet bij de eigen dierenarts gebeurde.

kattengedragstherapeut

Online Bestellen

In het vak hieronder kan u een bestelling plaatsen voor voeding of medicatie. Medicatie kan enkel verkregen worden door eigenaars van katten die hier in behandeling zijn. Alle bestellingen worden tijdens werkdagen dagelijks nagekeken en voor u klaar gezet. U ontvangt een sms wanneer u de bestelling kan ophalen in de afhaalbox. Zo hoeft u hier niet te wachten en kan u 24/24u je bestelling oppikken.

KATTENDIERENARTS en KATTENGEDRAGSTHERAPEUT

OPGELET!! VANAF DINSDAG 4 OKTOBER VERHUIZEN WIJ NAAR ONS NIEUW ADRES: Turnhoutsebaan 380 te Schilde
Dit is het grijze gebouw schuin over de pizzahut aan de bushalte.

OPENDEURDAG: Zondag 2 OKTOBER 12u-17u 
Kom gezellig langs voor een hapje en een drankje om onze nieuwe praktijk te bewonderen.

Beste klant. Bij het maken van een online afspraak kan u aanduiden bij welke dierenarts u wenst te komen. 

Graag even telefonisch contact voor het inplannen van 
1) een chirurgie
2) een afspraak bij onze kattenkapster Tessa

Twijfel niet ons te contacteren wanneer u problemen ondervindt bij het maken van een afspraak. Buiten de uren blijven wij bereikbaar voor spoedgevallen mits het inspreken van de voicemail!

Tot snel! kattendierenartsen Dominique De Schutter – Kathleen Moons en kattenkapster Tessa