Pater Kenislaan 44, 2970 Schilde

KATTENDIERENARTS EN GEDRAGSTHERAPEUT

Een dierenartsenpraktijk waar uw kat koning is

Kattenkapper

Over klitvrije katten en minder rondvliegende haren bestaan er veel theorieën. Maar wat is hier nu allemaal van aan? Moet ik mijn kat wel elke dag borstelen en welke borstel gebruik ik het beste? Kattenkapster Tessa helpt jullie met raad en daad om de vachten weer mooi te onderhouden. Vergezeld van een degelijke uitleg en een zak vol tips en tricks wordt jullie kat en diens vacht in de watten gelegd.
kat scheren

Klitten of vervilting van de vacht

Als kattendierenartsenpraktijk beseffen we meer dan ooit dat de VACHT DE SPIEGEL IS VAN DE GEZONDHEID. Veel katten zijn door ouderdom niet meer in staat hun vacht goed te verzorgen (vb. artrose). Ook bestaan er een aantal aandoeningen die een invloed hebben op de kwaliteit van de kattenharen (vb. nierproblemen). Tevens zijn er katten die door hun lichaamsbouw (vb. Pers, Scottish fold) of vacht (vb. langharige katten) meer moeite hebben om zichzelf te verzorgen. Hierdoor ontstaan KLITTEN OF VERVILTING VAN DE VACHT.

Kattenkapster & kattendierenarts

Door de nauwe samenwerking met onze 2 kattendierenartsen, kunnen we snel inspelen op eventuele gezondheidsproblemen. Ook door de kennis van dermatologie kan de dierenarts een volledig behandelplan opstellen bij ernstige vacht -en/of huidproblemen. U hoeft dus niet nog eens doorgestuurd te worden naar een andere specialist of dierenarts.

Alle trimbeurten verlopen op het tempo van de kat, rekening houdend met het gedrag van de kat.
kattenhaar trimmen

Wie is KATTENKAPPER Tessa?

Kattenkapster Tessa

Hoi,

Ik ben Tessa en mijn passie voor katten is begonnen met het adopteren van mijn 2 poezenkinderen Beemer en Diesel. Ik heb heel mijn leven katten gehad maar nu deze 2 wezentjes plots echt mijn verantwoordelijkheid werden, wilde ik meer over kattengedrag leren om ze zo nog gelukkiger te maken. Hierdoor ben ik een lezing gaan volgen over kattengedrag. Mijn ogen gingen open, blijkbaar wist ik dus nog niet zo veel over katten. Mijn interesse was geprikkeld en sindsdien ben ik blijven bijleren door lezingen en cursussen te volgen bij oa. Felinova.

Afspraak maken met kattenkapster Tessa?

Enkel telefonische inplanning zodat we kunnen inschatten hoe lang uw kat nodig heeft voor de vachtverzorging. 0494 88 14 15

Wie is VACHTEXPERT Tessa?

Hoi,

Ik ben Tessa en mijn passie voor katten is begonnen met het adopteren van mijn 2 poezenkinderen Beemer en Diesel. Ik heb heel mijn leven katten gehad maar nu deze 2 wezentjes plots echt mijn verantwoordelijkheid werden, wilde ik meer over kattengedrag leren om ze zo nog gelukkiger te maken. Hierdoor ben ik een lezing gaan volgen over kattengedrag. Mijn ogen gingen open, blijkbaar wist ik dus nog niet zo veel over katten. Mijn interesse was geprikkeld en sindsdien ben ik blijven bijleren door lezingen en cursussen te volgen bij oa. Felinova.

Omdat ik niet enkel mijn katten gelukkig wilde maken, werd ik in 2016 opvanggezin voor Kattenopvang Waasland. Dit is een opvanginitiatief voor gedumpte kittens en katten. Hierdoor heb ik enorm veel bijgeleerd. Ook kreeg ik de kans om de opleiding dierenasielmedewerker, ingericht door de dienst Dierenwelzijn, te volgen. Mijn ‘specialisatie’ is het socialiseren van bangere katjes wat niet altijd gemakkelijk is en veel geduld vraagt maar het geeft zo veel voldoening.
Ik bleef gefascineerd door hoe ik katten het beste kan helpen. Zo merkte ik dat er veel vraag was naar een goede kattentrimmer.

In 2018 heb ik de opleiding kattentrimmen gevolgd aan het HKI in Nederland bij Jet Bijen. Deze opleiding focust op het huid, vacht –en katvriendelijk trimmen van katten. Het welzijn van de kat staat centraal en dat vind ik heel belangrijk. Het trimmen gebeurd met zo weinig mogelijk dwang en met respect voor het natuurlijk gedrag van de kat. Ik probeer het trimmen zo aangenaam mogelijk te maken door de kat de kans te geven rustig de omgeving te verkennen en doormiddel van kruiden, snoepjes, natvoer, essentiële oliën,…

Online Bestellen

In het vak hieronder kan u een bestelling plaatsen voor voeding of medicatie. Medicatie kan enkel verkregen worden door eigenaars van katten die hier in behandeling zijn. Alle bestellingen worden dagelijks nagekeken en vervolgens ontvangt u een sms wanneer de bestelling voor u klaar staat. Zo hoeft u niet te wachten en kan u 24/24u je bestelling oppikken.

KATTENDIERENARTS en KATTENGEDRAGSTHERAPEUT

Beste klant. Omdat wij niet alleen om het welzijn van de katten geven maar ook om dat van hun baasjes, vragen we in deze moeilijke tijden, vriendelijk om uw beurt buiten (in de auto) af te wachten. Parkeren op de oprit mag ten allen tijden. Wij komen u halen wanneer het uw beurt is, nemen een grondige anamnese af in de frisse buitenlucht en onderzoeken vervolgens uw kat. U kan de hele consultatie volgen door het raam. Op deze manier willen wij het besmettingsrisico voor elkaar tot een minimum beperken om de ganse crisis samen veilig door te komen. Dank voor jullie begrip. Tot snel! kattendierenartsen Dominique De Schutter en Kathleen Moons