Chat le Roi - team
Chat le Roi
ons team
Dominique
kattendierenarts
Kathleen
kattendierenarts
Tessa
kattenkapster
Vacature
dierenarts
Chat le Roi Team : Kathleen - Dominique - Tessa

KATTENDIERENARTS Dominique De Schutter?
Mijn naam is DOMINIQUE DE SCHUTTER en heb kattendierenartsenpraktijk CHAT LE ROI opgericht vanuit een droom die al lang lag te borrelen. Sinds 2010 ben ik afgestudeerd en rolde in de kleine huisdierenpraktijk mee in het zwerfkattenproject. Ik vond mijn gading in het tam maken en plaatsen van vele zwerfkatten. Doordat het kattenleed mij nauw aan het hart lag, begon ik ook na te denken over hoe ik kon voorkomen dat katten in asielen of op straat belandden.

Daarom begon ik aan een opleiding tot KATTENGEDRAGSTHERAPEUT. Deze kennis heeft mijn wereld als dierenarts enorm verruimd. Ik vind het fantastisch om met deze kennis de katten gelukkiger te maken. Ook mijn medische zorg is door deze opleiding helemaal veranderd. En dit laatste kon ik alleen waarmaken door een praktijk uit de grond te stampen die VOLLEDIG GERICHT was OP alle BEHOEFTEN die de kat als diersoort nodig heeft. Je zal dit zowel zien terugkomen in ons interieur, in onze OMGANG met de dieren maar zeker ook in onze diepgang tot het VINDEN VAN EEN OPLOSSING voor elk probleem.

Naast de gespecialiseerde kattengeneeskunde en kattengedragstherapie, is DERMATOLOGIE (huidproblemen) mijn extra interessegebied.
KATTENDIERENARTS Kathleen Moons
Ik ben dierenarts Kathleen Moons en ben samen met Dominique afgestudeerd in 2010. Er staat dus al een heleboel kennis op de teller. Ik heb mijn kennis de voorbije jaren extra toegelegd op de HARTpatiënten (CARDIOLOGIE) en de ECHOGRAFIE. Echografie is een tool die tegenwoordig onmisbaar is in een moderne praktijk. Ze maakt het mogelijk om op een non-invasieve en voor de kat aangenamere manier tot een diagnose te komen. Dit kan in het kader van hart-, maagdarm-, urinewegproblemen of endocrinologische aandoeningen.

Katten hebben altijd deel uitgemaakt van mijn leven en het voelt enorm fijn deze liefde te kunnen doorzetten in mijn werk als kattendierenarts. Van nature uit ben ik een heel punctuele, geduldige en zachte persoonlijkheid waardoor ik me heel graag inzet om jullie lieverds te verzorgen met het oog op de beste zorgen op zowel fysiek als mentaal vlak. Continu bijscholen en op de hoogte zijn van de nieuwste ontwikkelingen hoort daar uiteraard bij.

In mijn vrije tijd, geniet ik ervan om onze geliefde viervoeters vast te leggen in aquarellen.
KATTENKAPSTER Tessa Mertens
Ik ben Tessa en mijn passie voor katten is begonnen met het adopteren van mijn 2 poezenkinderen Beemer en Diesel. Nu deze 2 wezentjes mijn verantwoordelijkheid werden, wilde ik meer over kattengedrag leren om ze nog gelukkiger te maken. Ik startte met het volgen van talrijke lezingen over kattengedrag.

Omdat ik meer dan alleen mijn katten gelukkig wilde maken, werd ik in 2016 opvanggezin voor Kattenopvang Waasland. Hier was mijn hoofdspecialiteit het socialiseren van bangere katjes. Het vraagt veel geduld maar geeft zo veel voldoening. De katten hebben me doorheen de jaren veel bijgeleerd maar ook ik bleef niet stilzitten. Ik volgde een opleiding tot dierenasielmedewerker bij het fod dierenwelzijn en probeerde ook tegemoet te komen aan de vraag naar een goede kattentrimmer.

In 2018 heb ik de opleiding kattentrimmen gevolgd aan het HKI in Nederland bij Jet Bijen. Deze opleiding focust op het huid, vacht –en katvriendelijk trimmen van katten. Het welzijn van de kat staat centraal en dat vind ik heel belangrijk. Het trimmen gebeurd met zo weinig mogelijk dwang en met respect voor het natuurlijk gedrag van de kat. Ik probeer het trimmen zo aangenaam mogelijk te maken door de kat de kans te geven rustig de omgeving te verkennen. Ook maak ik gebruik van kruiden, snoepjes, natvoer, essentiële oliën,…
Deel jij ook onze passie voor katten?
Zin om bij Chat le Roi te werken?
Ben jij helemaal gek op katten, ben je geïnteresseerd in kattengedrag en heb je zin om je kennis in kattengeneeskunde tot een hoger niveau te tillen? Dan ben jij misschien onze droomcollega!

Klik hier voor onze vacature voor Gepassioneerde dierenarts.
Chat le Roi, KATTENDIERENARTS en GEDRAGSTHERAPEUT
waar uw kat koning is!
klik hier en bekijk onze vacature voor gepassioneerde dierenarts
call 0494 88 14 15
Bereikbaar ma-vrij 09u00-19u00
Voor spoedgevallen blijven wij bereikbaar
Turnhoutsebaan 380
2970 Schilde
gratis parking achteraan gebouw
De eerste dierenartsenpraktijk van België,
gespecialiseerd in Kattengeneeskunde en Kattengedragstherapie
© 2023 Chat Le Roi - Algemene voorwaarden