Kattendierenarts
De kennis in de geneeskunde breidt zich op alle vlakken uit. Daarom dat deze praktijk enkel katten behandelt en onze zorg daarin gespecialiseerd is. De kennis van kattengeneeskunde gaat hand in hand met een grondige kennis van de biologie en het gedrag van de kat. Elke dierenarts sub-specialiseert zich extra in zijn eigen tak van de geneeskunde om de waaier aan kennis zo diep mogelijk te houden binnen het team.
Hoe verloopt een kattenconsult ?
Rustige omgeving
Katten krijgen de kans rustig de omgeving te verkennen alvorens ze onderzocht worden. Hierbij wordt rekening gehouden met de natuur van de kat als vluchtdier. Zo, zijn er hier voldoende schuilmogelijkheden in de praktijk, hangen er geen hondengeuren en wordt gebruik gemaakt van zachte materialen. Tevens is de praktijk voorzien van een propere kattenbak zodat stressplasjes niet moeten opgehouden worden.
Grondige diagnose
Katten die zich op hun gemak voelen, laten een grondigere en dus betere diagnose toe. Een rondlopende kat geeft een berg aan informatie over het bewegingsstelsel, de zintuigen, verkenningsgedrag en plas-, drank- en eetgewoontes.
Kattenhospitalisatie
Wanneer uw kleine huistijger dient opgenomen te worden, verblijft die in een ruime hospitalisatie, voorzien van alle noden voor een kat. Bovendien beschikken wij over een kattenren zodat gehospitaliseerde dieren af en toe buiten een frisse neus kunnen ophalen tijdens het herstel.

Een extra onderzoek nodig ?
In onze praktijk beschikken we volgende apparatuur om een grondige analyse van het probleem te doen.
Dentale RX
Echo
Labo
RX
MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK
Chat le Roi, KATTENDIERENARTS en GEDRAGSTHERAPEUT
waar uw kat koning is!
klik hier en bekijk onze vacature voor gepassioneerde dierenarts
call 0494 88 14 15
Bereikbaar ma-vrij 09u00-19u00
Voor spoedgevallen blijven wij bereikbaar
Turnhoutsebaan 380
2970 Schilde
gratis parking achteraan gebouw
De eerste dierenartsenpraktijk van België,
gespecialiseerd in Kattengeneeskunde en Kattengedragstherapie
© 2023 Chat Le Roi - Algemene voorwaarden