Katten hebben geen gedragsproblemen, ze hebben problemen met niet begrepen worden.
Kattengedragsproblemen
U kan bij ons als kattengedragstherapeut terecht voor allerhande gedragsproblemen. Veel voorkomende zaken zijn ...
  • SPROEIEN
  • ONZINDELIJKHEID
  • AGRESSIE NAAR DE EIGENAAR OF NAAR ANDERE HUISGENOTEN
  • DEMENTIE
Ons stappenplan bij gedragsproblemen
1. Gezondheidsonderzoek kat
Helaas komen veel gedragsproblemen zeer vaak voort uit een gezondheidsprobleem. Denk maar hoe anders wij ons gedragen als we ons niet goed voelen. Daarom wordt elk gedragsconsult voorafgegaan aan een gezondheidscheck-up hier op de praktijk door de gespecialiseerde kattendierenarts of bij de doorverwijzende dierenarts.

We doen het gezondheidsonderzoek op onze praktijk omdat we hier beschikken over toestellen om een medisch beeld te vormen van de blaas van uw kat.
2. Uw kat in beeld
Daarnaast is het bij gedragsproblemen belangrijk om een beeld te hebben van hoe de katten zich gedragen in “normale omstandigheden” en in welke omgeving ze vertoeven.

Daarom vragen wij alvorens het gedragsconsult plaats vindt, een filmpje van het huis door te sturen waarbij er gefocust wordt op de kattenbak, krablocaties, slaapplaatsen, voeder- en drinkplaatsen. Ook mag er extra beeldmateriaal doorgestuurd worden van eventuele onderlinge confrontaties.
3. Kattengedragsconsult
De eigenaars doen hier op de praktijk vervolgens een uiteenzetting van het verhaal waarna er een analyse wordt gemaakt van de oorzaak van het kattengedragsprobleem om zo jullie een oplossing aan te bieden. Hiermee gaat de eigenaar aan de slag. Na 1 maand herevalueren we de kattengedragstherapie en sturen we bij waar nodig. Intussentijd blijven we beschikbaar voor allerhande vragen. Een gemiddeld gedragsconsult duurt 1 tot 1,5 uur.
Moet mijn kat meekomen?
Het is zeer fijn als de kat bij een gedragsconsult aanwezig is maar het is geen absolute must voor bange katjes daar we heel veel info meekrijgen van het verhaal van de eigenaar.

Tijdens het gedragsconsult kan de kat wel gewoon in de praktijk rondlopen. Dit maakt dat ik haar gedurende minimum 1 uur bezig zie en veel kan te weten komen over de kat (kan ze moeilijk springen, gaat ze op de kattenbak, is ze heel schuchter of juist zelfverzekerd, etc.).

Indien nodig kan de kat ook een gezondheidscheck-up krijgen wanneer dit nog niet bij de eigen dierenarts gebeurde.
MAAK EEN ONLINE AFSPRAAK
Chat le Roi, KATTENDIERENARTS en GEDRAGSTHERAPEUT
waar uw kat koning is!
klik hier en bekijk onze vacature voor gepassioneerde dierenarts
call 0494 88 14 15
Bereikbaar ma-vrij 09u00-19u00
Voor spoedgevallen blijven wij bereikbaar
Turnhoutsebaan 380
2970 Schilde
gratis parking achteraan gebouw
De eerste dierenartsenpraktijk van België,
gespecialiseerd in Kattengeneeskunde en Kattengedragstherapie
© 2023 Chat Le Roi - Algemene voorwaarden